tiistai 2. elokuuta 2011

Menoa ja meininkiä on riittänyt viime viikot :)

On siitä taas aikaa hurahtanut kun olen viimeeksi päivittänyt tämän, mutta nyt on kyllä ollut niin kiirettä että ei ole ollut edes aikaa. Sää on suosinut, vaikkakin välillä on Hanin takia harmitellut kun ei olla
päästy kunnon lenkeille kuumuudesta johtuen. Onneksi Hani tykkää uida niin lenkit on yhdistetty aina uimiseen sitten. Mutta ei Hanilla ole ollut kyllä tylsää riippumatta kuumuudesta. Koko kesän käytiin ensin kerran viikossa ja sitten kaksi kertaa viikossa tokoharjoituksissa, joista saatiin paljon uutta tietoa ja innostusta alkaa taas treenaamaan oikein kunnolla. Kyllä Hanissa on kovasti potentiaalia ja taitoa riittää, kunhan omistaja saisi itsensä liikkeelle paremmin ja että omistaja lähtisi reippaasti kohti uusia haasteita. Vanhaan on vaan niin helppo tottua, että miettii turhaankin että onko vielä valmis. Se on niin ihana huomata kuinka Hani oikein nauttii tekemisestä, ja kyllähän sen itsekin on huomannut mitä tokokouluttajamme sanoi, että Hani omalla tavallaan palvoo maata mun jalkojen alla. Hanin kanssa on helppo tehdä töitä juuri sen takia. Ja tärkeintähän meidän harjoituksissa on se, että Hani selvästi nauttii tekemisestä ja on aina yhtä innoissaan. Jos saisin pullotettua tuota energiaa ja intoa, siirtää edes yhden tipan siitä itseeni.. ;)

Koirakavereita on ainakin riittänyt viime viikkoina :) Lähdimme käymään Kotkassa sukulaisilla ja mukaan lähti sitten Hanin lisäksi serkkujeni Hugo koira. Oli tosi hyvä, että Hugo tuli mukaan koska Hani ei ollut nähnyt pitkään aikaan joitain sukulaisia ja hanimaiseen tapaan aluksi vierasti kovastikin.Kai Hani otti jotain mallia Hugosta ja Hugo toi ainakin turvallisuutta ja rentoutta. Ja parasta oli tietysti kun Hani pääsi leikkimään Hugon kanssa siellä sekä pihalla että ulkona. Kohdattiin myös eräs rouva, joka oli valmis soittamaan poliisit paikalle kun olimme menossa uittamaan koiria. Emmekä edes menneet yleiselle uimarannalle, mutta emme sitten alkaneet sen pahemmin haastamaan riitaa. Kyllä me sanoimme takaisin, mutta se nainen oli sen verran tosissaan että varmasti olisi soittanut poliisit.. No siirryimme muualle uittamaan koiria :)

Hugon lisäksi olemme nähneet kuutta eri koiraa parin viikon sisällä. Kävimme ystäväni ja hänen Tomu-shelttinsä kanssa Ylöjärven puuvuorella juoksuttamassa aamulla koiria ennen kun oli liian kuuma ja sen jälkeen vielä uittamassa koiria Siivikkalan venesatamassa. Hani ui ihan kunnolla kepin perässä, Tomu tyytyi vaan kastelemaan mahakarvansa ja metsästämään nakinpaloja vedestä kalojen joukosta. Puuvuori on kyllä kiva paikka, kun siellä on koirille tilaa juosta ja kun lähtee tutkimaan metsää niin löytää ihania pikku polkuja. Ja ei nähty kun yksi marjastaja, joka ei välittänyt vapaana juoksevista koirista. Ja ei Hani ja Tomu kyllä välittänyt naisesta. Enemmän ne juoksivat toistensa perässä ja pyörivät meidän jaloissa. Se näissä suloisissa paimenkoirissa on ihan parasta, että niillä ei ole mitään halua mennä kauas juoksemaan. Usein pyörivät vähän liikaakiin omistajien jaloissa ;)

Meidän lähellä asustaa Danny-sheltti, joka on Hanin vakio leikkikumppani. Heillä oli nyt hoidossa Vilma-kääpiösnatseri. Vilma ja Hani eivät ihan parhaita leikkikavereita ole, mutta tulevat ihan toimeen ilman tappeluita. Hani, Danny ja Vilma leikkivät heidän pihallaan ja lisäksi kävimme yhdessä lenkillä pariin kertaan ilman ongelmia. Hani kyllä kunnioittaa Vilmaa, eikä mene esim. palloa ottamaan Vilmalta. Ja hyvä vaan kun niillä on arvojärjestys kohdallaan, niin ei tartte silloin tapella!

Viime viikolla kävimme piknikillä koskenrannassa ystäväni ja hänen viisi kuukautta vanhan howavart narttu Anin kanssa. Hani ja Ani näkivät toisensa lähes kuukausi sitten, ja Hani selvästi aluksi jännitti Ania. Hanihan pelkää isoja mustia koiria, mutta loppujen lopuksi Hani ja Ani leikkivät ihan kunnolla. Juoksentelivat ympäriinsä ja olivat ihan kavereita. Ani innoistui syödään herneitä ja mansikoita, ja kyllä sellainen pennun häslinki oli suloista katseltavaa. Ihan sama minne siirtin vesikupin, niin jotenkin se sattui aina olemaan siellä mihin Ani päätti juosta. Onneksi oli vettä mukana reilusti ;) Kävelimme lisäksi kaupungilla ja menimme bussilla. Ani kulki kun vanha tekijä. Niin ihana Ani  <3

Hani on ollut nyt mukanani kaksi kertaa piknikillä keskustassa, ja kyllä olen ollut iloinen kun olen vienyt Hania kaupunkiin niin monta kertaa. Ei tyttö ole yhtään moksissaan kaupungin häslingistä. Makoilee jaloissani ja katselee menoa. Kaupungissa Hanista ei edes huomaa, että vierastaa ihmisiä. Kulkee nätisti vierelläni ja ei hauku. Ainoa poikkeus on tietysti se, jos joku vieras yhtäkkiä tulee puhumaan niin silloin omistajan täytyy olla nopea että saa Hanin huomion muuten voi tulla pari haukkua. Mutta kuten tokokouluttajamme ihanasti kannusti, niin Hani on kyllä reipastunut. Nyt vaan pitäisi saada treeniä siihen, että meille kotiin tulisi vieraita. Se on vielä kovasti treeniä vaativa asia. Mutta eiköhän tämä tästä pikkuhiljaa... olen optimisti :)

Viime viikonloppuna saimma Hanin kanssa kylään kaksi suloisuutta, Rommi & Nitro <3 Perjantaina saimme hoitoon ja sunnuntaina omistaja tuli hakemaan. Rommi on kolme vuotias urossheltti ja Nitro alle puolivuotias narttusheltti. Molemmat ovat niin ihania. Tietysti Nitro nyt hurmasi täysin, kun on vielä niin pikkuinen. Rommi ja Nitro ovat molemmat niin reippaita, ja tärkeintähän on että kolmikko tulee toimeen loistavasti. Kuten olen aiemmin sanonut, niin kyllä sheltti sheltin tuntee. Ei ole kyllä koskaan tullut ongelmia toisten shelttien kanssa Hanin puolesta. 

Käytiin Nitron kanssa kaupungissakin kun ystäväni pyysi lounaalle. Kävimme Napolin terassilla syömässä ja Nitro nukkui suloisesti mun tuolin alla. Niin reipas pentu ja sai kyllä kovasti huomiota. Oli ihana kulkea Nitron kanssa kaupungilla! Ystävänikin sanoi, ettei tuollaista suloisuutta saa tuoda ihmisten ilmoille kun kauhea pentukuume tulee. Ystävälläni on labbis mutta kuulemma seuraava koira on kyllä sheltti :D         
Loppuun vielä videopätkä missä Rommi&Nitro&Hani ovat takapihalla leikkimässä. Meillä oli takapihan ovi auki melkein kokopäivän, että koirat pääsivät sinne juoksentelemaan miten halusivat. Välillä kolmikko makasi keinun vieressä varjossa lepäämässä ja sitten taas juoksivat keinua ympyrää toistensa perässä.
Kyllä oli iltaisin väsynyttä porukkaa ;) Mutta niin ihana kolmikko <3
Hani menee tuohon perheeseen hoitoon syksyllä, kun omistaja lähtee reissuun. On ihana tietää, että Hanilla on siellä ihanat leikkikaverit ja omistaja joka tuntee Hanin ja johon luotan täydellisesti. Tiedän, että Hani tulee saamaan siellä ensiluokkaista hoitoa! Ja ihana kun meillä on molemmilla hoitopaikka tiedossa. Rommi & Nitro ovat aina tervetulleita meille, ja on ihana tietää jo ennakkoon että Hani pääsee sinne hoitoon reissuni ajaksi!

Ihanaa elokuun alkua kaikille! Tuli vähän pitempi päivitys tällä kertaa, juuri sen takia kun en ole päivittänyt pitkään aikaan ja nyt on kyllä tapahtunut niin paljon. Nyt lähdemme moikkaamaan Hugoa <3
Hani & Hugo pääsevät juoksemaan taas vapaana ainakin päivän ja uimaan vapaasti.
Oikeaa koiranelämää <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti